İnstagram
Telefon
WhatsApp
İletişim Bilgileri

5 VE 6. SINIFTA EĞİTİM DANIŞMANLIĞI PROGRAMI

  • Anasayfa
  • 5 VE 6. SINIFTA EĞİTİM DANIŞMANLIĞI PROGRAMI
5 VE 6. SINIFTA EĞİTİM DANIŞMANLIĞI PROGRAMI

5 VE 6. SINIFTA EĞİTİM DANIŞMANLIĞI PROGRAMI

  1. Bu program eğitim danışmanlığı merkezinde gerçekleştirilir.

Yapılacak bir sınavla öğrencinin her dersten seviyesi belirlenir. Öğrencinin alanı, istediği meslek ve hedefleri tespit edilir.

  1. Öğrenci, hafta içi 5 gün okul çıkışından akşam 21.00’a kadar eğitim danışmanlığı merkezinde ders almak/çalışmak üzere gelir. Hafta sonu ise Cumartesi sabah 12.00-18.00 arasında merkeze gelir. Merkezde bizzat eğitim danışmanının gözetiminde yüksek disiplinle öğrencinin ders çalışması sağlanır. Öğrenci bu çalışma programı içerisinde teknolojik aletleri danışmanının izniyle sınırlı şekilde kullanır. Bu programda hafta içi günlük en az 3-4 saat aktif olarak ders çalışma, hafta sonu Cumartesi günü ise en az 4-5 saat aktif ders çalışma& öğretici aktivite yapma hedeflenir.
  2. Öğrencinin alan derslerindeki eksiklikleri doğrultusunda baştan sona tüm müfredat MEB kazanımlarıyla uyumlu olarak, eğitim danışmanlığı merkezindeki özel ders kabinlerinde, Ankara’nın en seçkin öğretmenleri tarafından birebir özel derslerle öğrenciye verilir. (Özel ders ücretleri eğitim danışmanlığı ücretine dahil değildir.)

NOT: Özel dersler danışmanlık merkezinde (Etlik/Antares Konutları ve Beytepe/Ametist Life) verilir. Bir özel ders saati 50 dakikadır.

  1. Bizde özel ders öğretmenden ziyade öğrencinin aktif olduğu bir süreçtir. Yani ders diyalog hatta tartışma şeklinde olmakta, konunun her kılcal damarında farklı bir tartışma açılarak öğrencinin en detaylı şekilde öğrenmesi sağlanmaktadır. Bu nedenle konu anlatımına ilave olarak soruların tartışılarak ve analiz edilerek çözümlendiği hiçbir kurumda görmeyeceğiniz bir deneyim yaşayacaksınız.
  2. Öğrencinin ders akabinde sessiz kütüphanede eğitim danışmanınca verilen en az 4-5 soru bankasından soruları çözmesi sağlanır. Kontrol yapılması akabinde yapılan yanlışlar bir sonraki özel dersin ilk ana maddesidir zira hiçbir konu tam olarak anlaşılmadan diğer konuya geçilmez. Öğrencinin durumuna ve hedeflerine göre ilave 4-5 soru bankası da çözdürülerek diğer konuya geçilir. Yani her dersten 9-10 soru bankası bitiren bir öğrencinin başarılı olmaması imkânsızdır.
  3. Öğrenci evinde hiçbir ders çalışma sürecine girmez. Yani tüm kitapları eğitim koçluğu merkezinde danışman kontrolünde tutulur ve cevap anahtarları matbaada kesilerek öğrencinin hataları eğitim koçluğu merkezinde kontrol edilir.
  4. Öğrenci ebeveynleriyle asla dersleriyle ilgili bir tartışmaya giremez, evde veli ile öğrenci arasında yalnızca ailesel ilişki kurulur. Öğrencinin motivasyonunu koruma adına akademik süreçler, yalnızca veli ile danışman, öğrenci ile danışman arasında tartışılır.
  5. Eksikliklere göre gidişatla ilgili her hafta öğrencinin durumu revize edilir, öğrenme hızına göre ders saatleri artırılır veya azaltılır.
  6. 5 ve 6. sınıfta olan öğrencilerimizde öncelikle okuduğunu anlama, okuduklarından doğru çıkarımda bulunma, analiz etme yeteneklerini geliştirme ile okul derslerindeki temel konuların sağlam bir şekilde öğretilmesi hedeflenir. Bu kapsamda kitap okuma, kitap özeti ve eleştirisi yazıp karşılıklı tartışma, bilimsel dergiler okuma, dersleri sevdirmeye yönelik sosyal aktiviteler yapılmaktadır. Bir sonraki hedef ise öğrencinin okuldaki ders programından daha önce konularının özel derslerle ve soru bankalarıyla bitirilmesidir. Diğer taraftan, öğrenci yeni nesil sorulara adapte edilir, bu sayede LGS’ye yönelik sağlam bir altyapı oluşturulmuş olur.
  7. İnsan canlı ve karmaşık bir yapı olduğundan standart bir ders saati veya programı bulunmaz. Yapılan programlar her hafta öğrencinin algı seviyesi ve öğrenme hızı değiştikçe revize edilir.

Bu programlarda yüzde yüze yakın memnuniyet alınmaktadır. BİREL REHBERLİK EĞİTİM KOÇLUĞU’NDA her şubede maksimum 20 öğrenci ile çalışılır ve genellikle referans ile öğrenci alınmaktadır.